Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Προλάβετε!!! Ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας του Δήμου Αθηένου κοντεύει να τελειώσει. Λήγει στις 30/7/2021. Ετοιμάστε τις φωτογραφίες σας και υποβάλετε συμμετοχή.

Ο Δήμος Αθηένου προκηρύσσει Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα: «Η ζωή και το περιβάλλον της Αθηένου».

Στον Διαγωνισμό μπορεί να συμμετέχει  κάθε ενδιαφερόμενος.  Όλες οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν ληφθεί στην Αθηένου.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 1. Επεξήγηση θέματος και Σκοποί του Διαγωνισμού.

Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Η ζωή και το περιβάλλον της Αθηένου» και αφορά την αποτύπωση της ζωής των ανθρώπων στην Αθηένου, της πολυσήμαντης και πολύπλευρης δράσης των Αθηενιτών σε διάφορους  τομείς της καθημερινότητας, όπως εργασία, ψυχαγωγία, πολιτισμό, παραδοσιακές τέχνες, παρασκευή προϊόντων  και άλλα, μέσα από φωτογραφίες. Επίσης, αφορά την αποτύπωση της ομορφιάς και της ιδιαιτερότητας του περιβάλλοντος της Αθηένου με την ευρεία έννοια του όρου περιβάλλον. Οι εναλλαγές των χρωμάτων ανάλογα με τις εποχές, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική, η αποτύπωση της εξέλιξης και της προόδου, η θρησκευτική λατρεία, ο εθελοντισμός που εκφράζεται ποικιλοτρόπως μέσα από συναισθήματα, πράξεις και ενέργειες και άλλα.

Οι σκοποί του Διαγωνισμού είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν καλύτερα την Αθηένου, αλλά παράλληλα να προβληθεί ο τόπος και οι άνθρωποι του. Περαιτέρω, ο Διαγωνισμός στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ανάδειξη της αξίας της έννοιας του ενεργού πολίτη και της ανάπτυξης του ειλικρινούς ενδιαφέροντος για τα κοινά. Τέλος, μέσα από τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα επιτευχθεί ανάδειξη και προβολή της πλούσιας δράσης στην Αθηένου, αλλά και της ομορφιάς της περιοχής.

 1. Όροι Συμμετοχής στον Διαγωνισμό.

α. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα ηλικίας από 15 ετών και άνω, κάτοικοι Κύπρου. Ο διαγωνισμός αφορά αποκλειστικά ερασιτέχνες φωτογράφους.

β. Δεν θα γίνονται αποδεκτές φωτογραφίες που αλλοιώθηκαν με Photoshop ή άλλο λογισμικό πρόγραμμα, καθώς και φωτογραφίες στις οποίες κατά τη φωτογράφιση χρησιμοποιήθηκαν φίλτρα αλλοίωσης της εικόνας, που ενδέχεται να διαθέτει η φωτογραφική μηχανή. Επιτρέπεται μόνο μερική διόρθωση των φωτογραφιών (color, contrast, cropping).

γ. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να υποβάλουν μέχρι 5 συνολικά φωτογραφίες, έγχρωμες ή μονόχρωμες.

δ. Ο διαγωνιζόμενος φωτογράφος πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός των έργων που θα υποβάλει και θα φέρει ο ίδιος προσωπικά την ευθύνη για πρόσωπα που εικονίζονται.

 1. Υποβολή Συμμετοχής στον Διαγωνισμό.

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις προτάσεις τους, με το χέρι ή ταχυδρομικά, στην επίσημη διεύθυνση του διαγωνισμού, μέχρι την προθεσμία υποβολής που αναφέρεται πιο κάτω.

Οι φωτογραφίες πρέπει να δοθούν σε ψηφιακό δίσκο (CD) ή USB. Κάθε φωτογραφία πρέπει να είναι σε ψηφιακό αρχείο JPEG, η μεγαλύτερη πλευρά να είναι 3000 pixels, με compression 12 (maximum). Επιπρόσθετα, οι φωτογραφίες θα πρέπει να παραδοθούν και τυπωμένες σε φωτογραφικό χαρτί με διαστάσεις 30x20cm.

Το χρωματικό προφίλ να είναι sRGB.

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν, αντί του ονόματός τους, ένα τυχαίο πενταψήφιο κωδικό αριθμό της επιλογής τους. Με την υποβολή του φακέλου συμμετοχής θα παραδίδεται σε κάθε Διαγωνιζόμενο αποδεικτικό παραλαβής.

Το όνομα κάθε αρχείου θα πρέπει να είναι: ο τυχαίος πενταψήφιος κωδικός αριθμός που επιλέχτηκε από τον διαγωνιζόμενο, ο αριθμός της φωτογραφίας σύμφωνα με το δελτίο συμμετοχής και ο τίτλος της φωτογραφίας. Για παράδειγμα: «67565-3-Βόλταστηθάλασσα.jpg»

Οι τίτλοι θα πρέπει να γράφονται με αγγλικούς χαρακτήρες για αγγλικούς τίτλους και με ελληνικούς χαρακτήρες για ελληνικούς τίτλους.

Δεν θα γίνονται αποδεκτές φωτογραφίες που θα έχουν τίτλο «Άτιτλο».

Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει το δελτίο συμμετοχής, το Μέρος Α και το Μέρος Β.

Το Μέρος Α θα αναφέρει τον τίτλο και τις μέχρι 5 φωτογραφίες που θα υποβληθούν.

Το Μέρος Β, με τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου φωτογράφου, να τοποθετηθεί σε κλειστό φάκελο, στον οποίο να αναγράφεται ΜΟΝΟ ο ίδιος πενταψήφιος κωδικός αριθμός που χρησιμοποιήθηκε στις φωτογραφίες. Στο εξωτερικό μέρος του ψηφιακού δίσκου (CD) ή USB να αναγραφεί ΜΟΝΟ ο πενταψήφιος κωδικός αριθμός.

Στον φάκελο που θα παραδοθεί, να τοποθετηθούν:

Το Μέρος Α, ο ψηφιακός δίσκος και ο κλειστός φάκελος με το Μέρος Β.

 1. Κανονισμοί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Φωτογραφίες από τον διαγωνισμό θα χρησιμοποιηθούν για την έκδοση επιτραπέζιου ημερολογίου για το 2022 από τον Δήμο Αθηένου και με τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό οι διαγωνιζόμενοι συμφωνούν σ’ αυτό, χωρίς να έχουν οποιαδήποτε απαίτηση. Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών θα ανήκουν στους φωτογράφους, οι οποίοι θα φέρουν την ευθύνη για πρόσωπα που εικονίζονται σε αυτές και θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει εκ των προτέρων την έγκριση των προσώπων που απεικονίζονται.    

Περαιτέρω, ο Δήμος θα έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει τις φωτογραφίες που θα υποβληθούν σε οποιαδήποτε δραστηριότητά του ή / και σε οποιονδήποτε μέσο ενημέρωσης του κοινού (ιστοσελίδα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης), με ονομαστική αναφορά στον φωτογράφο.

Νοείται ότι οι φωτογραφίες θα συνοδεύονται ΠΑΝΤΑ από το όνομα του φωτογράφου.

 1. Βραβεία

Θα απονεμηθούν τα πιο κάτω βραβεία:

 • 1ο Βραβείο €200
 • 2ο Βραβείο €150
 • 3ο Βραβείο €100
 • Μέχρι 5 έπαινοι

Τα βραβεία και οι έπαινοι θα απονεμηθούν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που θα διοργανωθεί, νοουμένου ότι οι συνθήκες που θα επικρατούν σε ό,τι αφορά την πανδημία από τον Κορωνοϊό θα το επιτρέπουν. Διαφορετικά θα ληφθεί απόφαση για διαφορετικό τρόπο απονομής τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Δίπλωμα Συμμετοχής.

 1. Κριτική Επιτροπή

Η επιλογή θα γίνει από ανεξάρτητη 5μελή Κριτική Επιτροπή και η απόφασή της θα είναι οριστική και αμετάκλητη.

 1. Διεύθυνση παράδοσης των συμμετοχών και Χρονοδιάγραμμα Διαγωνισμού

Τελευταία Ημερομηνία παράδοσης των συμμετοχών είναι η Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021, στις 12:00 το μεσημέρι.

Διεύθυνση παράδοσης των συμμετοχών:

Δήμος Αθηένου
Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ, Αρ.2, 7600, Αθηένου, Λάρνακα.

Η Κριτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των ημερομηνιών που αναφέρονται πιο πάνω, αν αυτό θεωρηθεί αναγκαίο για οποιοδήποτε λόγο.

 1. Συμμετοχή στον Διαγωνισμό.

α. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν.

β. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό θα σημαίνει αποδοχή όλων των πιο πάνω κανονισμών και η μη συμμόρφωση με οποιοδήποτε από αυτούς, θα συνεπάγεται με αποκλεισμό από τον διαγωνισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Δήμου Αθηένου στο τηλέφωνο 24811370 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: mail@athienou.org.cy .

 

ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ / ENTRY FORM