Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΘΗΕΝΟΥ

Ο Δήμος Αθηένου ανακοινώνει ότι μετά από έγκριση του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και κατόπιν συνεργασίας με το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, προχώρησε η προκήρυξη Διαγωνισμού για την  «Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλων Μελετητών  για διενέργεια μελέτης σκοπιμότητας για την επεξεργασία των βιομηχανικών αποβλήτων της Βιομηχανικής Περιοχής Αθηένου». Τελευταία ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η Παρασκευή 6/05/2022  και ώρα 12:00μ.

Η Βιομηχανική Περιοχή Αθηένου δημιουργήθηκε πριν από 25 χρόνια περίπου σε ιδιωτική γη η οποία απαλλοτριώθηκε από το Κράτος. Στα πλαίσια δημιουργίας της Βιομηχανικής Περιοχής κατασκευάστηκε το οδικό δίκτυο με πλακόστρωτα πεζοδρόμια και δημιουργήθηκαν 40 βιομηχανικά οικόπεδα, τα οποία εκμισθώθηκαν σε 30 περίπου βιομήχανους ανάλογα με το είδος και το μέγεθος της βιομηχανίας, περιορισμένης και πολύ περιορισμένης οχληρίας.

Η διαχείριση των παραγόμενων αποβλήτων σήμερα, στον βαθμό που εξασφαλίζεται, πραγματοποιείται από τις ίδιες τις βιομηχανίες με σηπτικούς / απορροφητικούς λάκκους ή με απομάκρυνση (νωρών, ξεπλυμάτων, υπολειμμάτων και αστικών λυμάτων) με βυτιοφόρα. Δυστυχώς παρουσιάζονται προβλήματα στην απομάκρυνση, με συνεχή παράπονα από δημότες.

Με βάση τη μελέτη, θα καθοριστεί ο τρόπος και τόπος επεξεργασίας και διάθεσης των υγρών  αποβλήτων και της παραγόμενης λάσπης και άλλων παραγόμενων αποβλήτων, ώστε να εκλείψει το φαινόμενο τα παραγόμενα απόβλητα να ρέουν στην περιοχή.

Η εκτιμώμενη αξία της μελέτης είναι τριάντα τέσσερις χιλιάδες πεντακόσια (€34.500) ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Όλο το κόστος θα καλυφθεί από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, ενώ το Υπουργείο θα καλύψει και το κόστος κατασκευής των απαιτούμενων έργων που θα υποδείξει η μελέτη.

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς ευχαριστεί θερμά την Υπουργό Ενέργειας κ. Νατάσα Πηλείδου, που μόλις της ανέφερε το πρόβλημα έδωσε οδηγίες για κάλυψη της μελέτης και της κατασκευής που θα απαιτηθεί μέσα από τους προϋπολογισμούς του Υπουργείου, ώστε να καταστεί δυνατή η επίλυση του παρουσιαζόμενου προβλήματος.