Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΕΝΟΥ

Δελτίο Τύπου
#10 χρόνια Θέατρο Τσέπης
#10χρόνιαμαζί

Το περιστατικό της Μαντλέν
Yue Madeleine Yue
Μια ιλαροτραγωδία του Jeton Neziraj

 

Μια οικογένεια Ρομά, εκδιωγμένη από τη Γερμανία αναζητεί στο χαοτικό Κόσοβο, το μέρος που θα αποκαλέσει σπιτικό της. Η κόρη τους, η Mαντλέν, βρίσκει παρηγοριά την σκληρή περίοδο της προσαρμογής της σε μια ακόμα αφιλόξενη χώρα, αλληλογραφώντας με τη φίλη της Κάτια. Μια μέρα, το κορίτσι πέφτει σε μια λακκούβα του δρόμου, που έχει ανοίξει μια κατασκευαστική εταιρεία και άφησε αφύλακτη. Ενώ η μικρή βρίσκεται σε κώμα, παλεύοντας για τη ζωή της, ο πατέρας της, πασχίζει να βρει δικαιοσύνη και μια άκρη για να σώσει τη ζωή της αλλά συναντά, πιο πολύ από ποτέ, την αδιαφορία, τον συστημικό ρατσισμό και τις προκαταλήψεις για τη φυλή του από όλους όσους εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πώς εξιλεώνεται ένας άδικος χαμός;

Πώς αποδομούνται τα κομμάτια του παζλ που έχουν υψώσει τείχη κοινωνικού αποκλεισμού;

Πόση αδικία είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε μέχρι να καταλάβουμε πως ό,τι πολυτιμότερο έχουμε είναι ο ένας τον άλλο;

«Το περιστατικό της Μαντλέν» είναι μια πικρή σάτιρα για τη ζωή των μεταναστών, των προσφύγων και όλων ανθρώπων που προσπαθούν να βρουν καταφύγιο σε μια νέα χώρα, η οποία τους αντιμετωπίζει συστηματικά ως αόρατους. Ως μη όντες. Ο Γιετόν Νεζιράι, με αυτό το έξυπνο δράμα, εξετάζει τη συναισθηματική διαδικασία που περνούν χιλιάδες Ρομά που ζουν στην Ευρώπη, όταν αναγκάζονται να υποκύψουν στις βίαιες διαδικασίες του επαναπατρισμού, αποφάσεις που σχετίζονται κυρίως με πολιτική και όχι με το κοινό καλό. Ονομάζει την ηρωίδα του Μαντλέν, εμπνευσμένος από το όνομα της  Madeleine Albright, Υπουργού  Εξωτερικών των Η.Π.Α. κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στο Βελιγράδι, δημιουργώντας, έτσι, μια διαρκή υπενθύμιση της υπονομευτικής προδιάθεσης των μεγάλων δυνάμεων απέναντι στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής, με την ψευδεπίφαση του σωτήρα. Εμπνέεται από τον, πολύ συχνά, τραγικά ειρωνικό ρόλο που έχουν τα social media στη ζωή των ανθρώπων και μας προσφέρει ένα σύγχρονο μπρεχτικό κείμενο για την ανθρώπινη σκληρότητα που ονομάζουμε πια καθημερινή ζωή.

Το Θέατρο Τσέπης γιορτάζει τα 10 χρόνια ζωής με ένα έργο-σταθμό για την αγάπη που μπορεί «να γίνει» ο άνθρωπος. Η 23η του παραγωγή κορυφώνει την «Τριλογία του Κοσόβου» και μας υπενθυμίζει πως, στην τελική, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι το διακύβευμα που καλούμαστε να σώσουμε και για να το κάνουμε πρέπει να επιστρέψουμε στην τρυφερότητα και το «μαζί».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο: Γιετόν Νεζιράι

Σκηνοθεσία: Μάριος Θεοχάρους

Σκηνικά Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου

Μουσική: Δημήτρης Σπύρου

Φωτισμοί: Βασίλης Πετεινάρης

Κίνηση: Μαρίνα Πογιατζή

Ερμηνεύουν: Ανδρέας Νικολαΐδης, Μιράντα Νυχίδου, Αθηνά Σάββα

Παραστάσεις:

Πρεμιέρα:

18 Σεπτεμβρίου 2021, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

Επόμενες παραστάσεις:

19 Σεπτεμβρίου 2021, Γυμνάσιο Αθηένου

22 & 23 Σεπτεμβρίου, Τεχνοχώρος της ΕΘΑΛ, Λεμεσός

24, 25, 27 & 28 Σεπτεμβρίου 2021, Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, Λευκωσία

26 Σεπτεμβρίου 2021, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου

Είσοδος: 10 –  shop.tickethour.com & rialto.interticket.com

Είσοδος στην παράσταση της 19ης Σεπτεμβρίου, στο Γυμνάσιο Αθηένου: 5

Μέγας Χορηγός: ΘΟΚ

Πληροφορίες: 96297278