Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 6η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΠΟΛΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ» ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ URBACT

Την Πέμπτη και την Παρασκευή 25 και 26 Φεβρουαρίου 2021 θα λάβει χώρα διαδικτυακά η 6η Διακρατική Συνάντηση του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT, στο οποίο ο Δήμος Αθηένου είναι ο επικεφαλής εταίρος. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των οκτώ πόλεων-εταίρων του Δικτύου, η Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας του Δικτύου κ. Maria Joao Filgueiras, εκπρόσωποι της Γραμματείας του Προγράμματος και άλλοι ειδικοί εμπειρογνώμονες. Τον Δήμο Αθηένου στη συνάντηση θα εκπροσωπήσουν ο Δήμαρχος  κ. Κυριάκος Καρεκλάς, η Δημοτικός Γραμματέας κ. Νατάσα Γεωργίου, ο Συντονιστής της Τοπικής Ομάδας URBACT κ. Δημήτρης Κουζαπάς, η υπεύθυνη διαχείρισης του προγράμματος κ. Σταυρούλα Γεωργίου, καθώς και τα μέλη της Τοπικής Ομάδας URBACT στο δίκτυο, κ. Δήμητρα Κουμίδου, κ. Βάσος Χατζηγιαννακού, κ. Σταυρούλα Τσιμούρη, κ. Χριστιάνα Ροκόπου, κ. Άννα Χριστοδούλου και κ. Ελπίδα Ηλία.

Ο Δήμος Αθηένου είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού», για μεταφορά της Καλής Πρακτικής του για τον Εθελοντισμό που ανθεί στην Αθηένου, σε 7 πόλεις της Ευρώπης. Η μεταφορά γίνεται ως τώρα με μεγάλη επιτυχία. Οι πόλεις που μετέχουν στο Δίκτυο ως εταίροι και θα λάβουν όλες μέρος στη συνάντηση με εκπροσώπους τους είναι:

Arcos de Valdevez της Πορτογαλίας, Άλτεα της Ισπανίας, Capizzi της Σικελίας-Ιταλία, Αλτένα της Γερμανίας, Radlin της Πολωνίας, Pregrada της Κροατίας και Kildare County Council της Ιρλανδίας.

Στη συνάντηση αυτή, η οποία θα γινόταν με φυσική παρουσία στην πόλη του Athy στην Ιρλανδία και αποφασίσθηκε τελικά να γίνει διαδικτυακά λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, θα συμμετέχουν πάνω από 50 άτομα. Στόχος της συνάντησης είναι η καταγραφή των στοιχείων-κλειδιών που οδήγησαν σε μια επιτυχημένη μεταφορά της Καλής Πρακτικής και ο καθορισμός της πιο αποτελεσματικής μεθόδου να μοιραστούν αυτές οι γνώσεις με τους δημότες των πόλεων του Δικτύου. Επίσης, οι εταίροι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εργαστήρι για την ανάπτυξη Σχεδίου Δράσης για την εφαρμογή των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Τέλος, όπως σε κάθε Διακρατική Συνάντηση, η διοργανώτρια πόλη, το Athy της Ιρλανδίας, θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει εθελοντικές δράσεις της πόλης και να συζητήσει με τους εταίρους τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

 

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc