Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΜΠΛΕ ΤΟ ΚΑΛΛΙΝΙΚΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΘΗΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ

Η 2α Απριλίου έχει καθιερωθεί από το 2007 ως η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα προβλήματα και τις ανάγκες των ατόμων με αυτισμό, συμβάλλοντας στην αποδοχή και ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.

Αυτή η μέρα γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο και φωταγωγούνται με το χρώμα του μπλε, που έχει καθιερωθεί διεθνώς ως το χρώμα του αυτισμού, κτίρια και ιστορικά μνημεία σε πολλές χώρες του πλανήτη. Το ίδιο συμβαίνει και στην Κύπρο, στο πλαίσιο της ετήσιας Παγκύπριας εκστρατείας ενημέρωσης για τον αυτισμό, που οργανώνει ο Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου στην  εκστρατεία  «Light Ιt Up Blue», στέλνοντας το μήνυμα της ανάγκης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τη διαταραχή του Αυτισμού και με ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο αυτισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί και τα άτομα με αυτισμό να βελτιωθούν σημαντικά με την κατάλληλη θεραπευτική και εκπαιδευτική αντιμετώπιση. Αφήνει παράλληλα το μήνυμα της αποδοχής, αλλά και της κοινωνικής στήριξης προς τα άτομα αυτά.

Ο Δήμος Αθηένου συμμετέχει στην εκστρατεία «Light Ιt Up Blue» και στηρίζει τις δράσεις και το έργο του  Παγκύπριου Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό και έτσι το Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο θα φωτιστεί απόψε με το συμβολικό μπλε χρώμα.

Αγκαλιάζουμε τα άτομα με Αυτισμό, ενημερωνόμαστε για τον Αυτισμό και συμβάλλουμε ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο για την αποδοχή και την ενσωμάτωση των ατόμων με αυτισμό στην κοινωνία μας.

 

 

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc