Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΔΙΚΤΎΟΥ «ΠΟΛΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ» ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ URBACT

Τη Δευτέρα 24 Μαΐου θα λάβει χώρα διαδικτυακά το Τελικό Συνέδριο του Δικτύου Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου για τον Εθελοντισμό «Πόλεις Εθελοντισμού» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Αθηένου ως Επικεφαλής Εταίρος, σε συνεργασία με τις επτά πόλεις-εταίρους του Δικτύου και την Επικεφαλής Εμπειρογνώμονα του Δικτύου. Το Συνέδριο αυτό αποτελεί την καταληκτική εκδήλωση των δράσεων του Δικτύου, κλείνοντας έτσι μια πορεία τριών ετών γεμάτη εμπειρίες, ιδέες και επιτεύγματα.

Την Ημερίδα θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Αθηένου, κ. Κυριάκος Καρεκλάς, ενώ η εκπρόσωπος της Γραμματείας του Προγράμματος URBACT κ. Adele Bucella, θα παρουσιάσει την πορεία των Δικτύων Μεταφοράς Καλής Πρακτικής και τα αποτελέσματά τους.

Στη συνέχεια, εκπρόσωποι των οκτώ πόλεων του Δικτύου, με συντονίστρια την Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας κ. Maria Joao, θα παρουσιάσουν τα κυριότερα επιτεύγματά τους όσον αφορά τη μεταφορά της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου και τα στοιχεία της. Οι εταίροι του Δικτύου είναι οι Δήμοι: Αθηένου της Κύπρου, Arcos de Valdevez της Πορτογαλίας, Altea της Ισπανίας, Capizzi της Ιταλίας, Altena της Γερμανίας, Radlin της Πολωνίας, Pregrada της Κροατίας και Athy της Ιρλανδίας.

Το κεντρικό μέρος του Συνεδρίου θα αποτελείται από μια σειρά διασκέψεων στρογγυλής τραπέζης με θέμα α) τον αντίκτυπο του εθελοντισμού και της συμμετοχικότητας στη διαχείριση, β) τις τοπικές κοινωνικές πολιτικές, γ) την εταιρική κοινωνική ευθύνη και δ) την εκπαίδευση. Τις διασκέψεις θα συντονίζουν ο κ. Andreas Hollstein, πολιτικός και τέως δήμαρχος της πόλης της Altena, η κ. Μαρία Παπουτσή, εκπρόσωπος του Εθνικού Σημείου Επαφής URBACT Ελλάδας- Κύπρου, ο κ. Luis Roberto, ειδικός σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και ο κ. Κυριάκος Καρεκλάς, Δήμαρχος Αθηένου, αντίστοιχα. Στις διασκέψεις, πέρα από τις πόλεις του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού», θα συμμετέχουν και πόλεις άλλων Δικτύων Μεταφοράς URBACT, με ενδιαφέρον στα συγκεκριμένα θέματα.

Το Συνέδριο θα κλείσει με σύνοψη των αποτελεσμάτων και εορτάζοντας την τελική ολοκλήρωση και επιτυχία του προγράμματος.

Στο Συνέδριο μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι δηλώνοντας συμμετοχή στον πιο κάτω σύνδεσμο, μέχρι τις 22 Μαΐου 2021:

https://docs.google.com/forms/d/15OPnA92XecU8aiKno5Of_ki7amkGFKabtAbgfCysdPk

Η Ημερίδα θα μεταδίδεται επίσης ζωντανά στις σελίδες του Δικτύου και του Δήμου στο Facebook.

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc