Τελευταίες ειδήσεις

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 1974 ΣΤΗΝ ΑΘΗΕΝΟΥ

Ο Δήμος Αθηένου τέλεσε την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021 στην Εκκλησία της Παναγίας Χρυσελεούσας στην Αθηένου το επίσημο μνημόσυνο υπέρ ανάπαυσης των ψυχών των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή του 1974, καθώς και δέησης για την ανεύρεση των αγνοουμένων του Δήμου.

Στο μνημόσυνο παρέστη και εκφώνησε επιμνημόσυνο λόγο εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας o κ. Στέλιος Χειμώνας, Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι του Επάρχου Λάρνακας, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, του Αστυνομικού Διευθυντή Λάρνακας,  κομμάτων, όλων των φορέων του Δήμου και πλήθος κόσμου, τηρώντας όμως τα σχετικά διατάγματα του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τον Κορωνοιό.

Στον λόγο του ο κ. Χειμώνας αναφέρθηκε στον αγώνα και τη θυσία των παλικαριών της Αθηένου, ενώ δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για επανέναρξη των συνομιλιών, επίλυση του Κυπριακού, καθώς και διελεύκανση της τύχης όλων των αγνοουμένων της Τουρκικής Εισβολής του 1974.

Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στους τάφους των πεσόντων στο Κοιμητήριο Αθηένου, που ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο..

Τόσο στην εκκλησία, όσο και στο Κοιμητήριο, άγημα του 68ου Σώματος Προσκόπων Αθηένου έδωσε άλλο χρώμα στην τελετή.

Copyright 2021 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc