Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

6η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΠΟΛΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ» ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ URBACT

Την Πέμπτη και την Παρασκευή 25 και 26 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η 6η Διακρατική Συνάντηση του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT, στο οποίο ο Δήμος Αθηένου είναι ο Επικεφαλής Εταίρος. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των οκτώ πόλεων-εταίρων του Δικτύου, η Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας του Δικτύου κ. Maria Joao Filgueiras και άλλοι ειδικοί εμπειρογνώμονες. Τον Δήμο Αθηένου εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος  κ. Κυριάκος Καρεκλάς, η Δημοτικός Γραμματέας κ. Νατάσα Γεωργίου, ο Συντονιστής της Τοπικής Ομάδας URBACT κ. Δημήτρης Κουζαπάς, η υπεύθυνη διαχείρισης του προγράμματος κ. Σταυρούλα Γεωργίου, καθώς και τα μέλη της Τοπικής Ομάδας URBACT στο δίκτυο, κ. Δήμητρα Κουμίδου, κ. Σταυρούλα Τσιμούρη, κ. Χριστιάνα Ροκόπου, κ. Άννα Χριστοδούλου, κ. Μάρω Παπουή, κ. Ελπίδα Ηλία και κ. Δέσπω Ζαννετίδου.

Ο Δήμος Αθηένου είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού», για μεταφορά της Καλής Πρακτικής του για τον Εθελοντισμό που ανθεί στην Αθηένου, σε 7 πόλεις της Ευρώπης. Η μεταφορά γίνεται ως τώρα με μεγάλη επιτυχία. Οι πόλεις που μετέχουν στο Δίκτυο ως εταίροι και έλαβαν όλες μέρος στη συνάντηση με εκπροσώπους τους είναι:

Arcos de Valdevez της Πορτογαλίας, Άλτεα της Ισπανίας, Capizzi της Σικελίας-Ιταλία, Αλτένα της Γερμανίας, Radlin της Πολωνίας, Pregrada της Κροατίας και Kildare County Council της Ιρλανδίας.

Τη Διακρατική Συνάντηση, η οποία θα γινόταν με φυσική παρουσία στην πόλη του Athy στην Ιρλανδία, χαιρέτισαν η Δήμαρχος της φιλοξενούσας πόλης Athy, κ. Aoife Breslin και ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, ως ο προϊστάμενος του επικεφαλής εταίρου. Την πρώτη μέρα της συνάντησης, οι περίπου 50 συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη μέχρι τώρα πορεία του Δικτύου, παρόλες τις δύσκολες συνθήκες του τελευταίου έτους, και συμμετείχαν σε εργαστήρι για την ανάπτυξη Σχεδίου Δράσης για την εφαρμογή των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη υπό την καθοδήγηση του Ειδικού Εμπειρογνώμονα, κ. Luis Roberto από την Πορτογαλία. Επίσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις εθελοντικές δράσεις της διοργανώτριας πόλης Athy και να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη αυτή. Τη δεύτερη μέρα, οι εταίροι αντάλλαξαν απόψεις για τα Ημερολόγια Εκμάθησης, τα οποία αποτελούν εργαλείο καταγραφής των στοιχείων-κλειδιά της μεταφοράς για κάθε πόλη και συζήτησαν με ποιο τρόπο μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτά, όσο και ο Οδηγός Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου για την προώθηση του Δικτύου. Τέλος, συζήτησαν και αποφάσισαν για τα επόμενα βήματα του Δικτύου, που συμπληρώνει τις εργασίες του στις 4 Ιουνίου 2021.

Από τον Δήμο Αθηένου
1 Μαρτίου 2021