Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΑΘΗΕΝΟΥ

Ο Δήμος Αθηένου ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων Αθηένου, που θα γίνουν από τον Έντιμο Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή. Το Μνημείο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ηφαίστου και Ελευθερίου Βενιζέλου, στην Αθηένου.

Πρόκειται για ένα συλλογικό μνημείο  που απεικονίζει τις ανάγλυφες μορφές των εννέα πεσόντων και των τριών αγνοουμένων της Αθηένου κατά την περίοδο από το 1955 ως το 1974.

Πριν την έναρξη της τελετής θα γίνει παρέλαση μπάντας και αποσπασμάτων με πορεία από το Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο προς το Μνημείο και στην οποία θα συμμετέχουν οργανωμένα σύνολα της Αθηένου. Θα ακολουθήσει τρισάγιο από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα και το ιερατείο του Δήμου στις 18.00. Στη συνέχεια θα απευθύνουν ομιλία ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής, ο οποίος θα τελέσει και τα εγκαίνια του Μνημείου. Σύντομη ομιλία θα γίνει και από εκπρόσωπο των οικογενειών των συγγενών των πεσόντων και των αγνοουμένων Αθηένου. Η χορωδία του Δημοτικού Πολιτιστικού Ομίλου Αθηένου, με μαέστρο την κ. Χριστίνα Χατζηστάθη, θα τραγουδήσει πατριωτικά τραγούδια, ενώ η εγγονή ενός των ηρώων θα τραγουδήσει σε σόλο σχετικό τραγούδι. Ο κ. Κύρος Λυτρίδης θα απαγγείλει σύντομο ποίημα, εκ μέρους συγγενή των αγνοουμένων. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με τα αποκαλυπτήρια των αναγλύφων των ηρώων και αγνοουμένων.

Το Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Αθηένου έχει φιλοτεχνήσει, μετά από επιτυχία σε ανοικτή εκδήλωση ενδιαφέροντος και αξιολόγηση της πρότασης από ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή, ο καλλιτέχνης κ. Φίλιππος Γιαπάνης και τον σχεδιασμό έκανε το συνεργαζόμενο Αρχιτεκτονικό Γραφείο του Άγγελου Σαββίδη.

Η τελετή θα είναι ανοικτή για το κοινό.

 

Από τον Δήμο Αθηένου                                        10 Οκτωβρίου 2022