Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΘΗΕΝΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ DEAL4EU ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ), 25-26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Στις 25 και 26 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η τρίτη διακρατική συνάντηση του Δικτύου Πόλεων DEAL4EU του ευρωπαϊκού προγράμματος Europe for Citizens, στη Σόφια της Βουλγαρίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Αθηένου, που συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα, εκπροσώπησαν ο κ. Δημήτρης Ιεροδιακόνου, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας και η κ. Στυλιανή Ηλία, μέλος του Συμβουλίου.

To DEAL4EU είναι ένα Δίκτυο οκτώ ευρωπαϊκών πόλεων που προωθεί τις αξίες, τους στόχους και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας ανάμεσα στους νέους, με σκοπό να γίνουν πρεσβευτές στις πόλεις τους. Επικεφαλής Eταίρος είναι ο Δήμος Κατράλ της Ισπανίας, ενώ εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αθηένου μετέχουν ως εταίροι άλλοι έξι Ευρωπαϊκοί Φορείς από τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Σλοβενία, την Ιταλία, το Μαυροβούνιο και τη Βουλγαρία. Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας υποστηρίζεται στη συμμετοχή του από τον Δήμο Αθηένου. Όλα τα έξοδα του Προγράμματος καλύπτονται από Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση.

Η Διακρατική Συνάντηση στη Σόφια επικεντρώθηκε στην αλλαγή της ευρωπαϊκή οικονομίας σε σχέση με την Πράσινη Συμφωνία.

Οι συμμετέχοντες καλωσορίστηκαν από την ομάδα του βουλγαρικού οργανισμού Social Hub και ενημερώθηκαν για της πράσινες πρακτικές του Δήμου Σόφιας. Η Συνάντηση συνεχίστηκε με ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Τι είναι η ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία και πώς οι νέοι μπορούν να συμμετέχουν στην αλλαγή;» με τον κ. Alexander Stoyanov από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Σόφιας και διαδραστικό εργαστήρι με θέμα «Τι είναι η Κυκλική Οικονομία και ποιες είναι οι προκλήσεις της οικονομικής μετάβασης;» με τον κ. Svetoslav Stoykov από το «Ινστιτιούτο Κυκλικής Οικονομίας». Η πρώτη μέρα έκλεισε με συζήτηση γύρω από τους κλιματικούς στόχους της Ε.Ε. για το 2030 και το 2050 με τον κ. Hristo Panchev.

Τη δεύτερη μέρα της συνάντησης, ο Επικεφαλής Εταίρος παρουσίασε σε ποιο σημείο βρίσκεται το πρόγραμμα. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες δημιούργησαν βίντεο με συνεντεύξεις περαστικών για την κλιματική αλλαγή. Τέλος, οι εταίροι παρουσίασαν και συζήτησαν τη δράση των τοπικών ομάδων και άλλα θέματα σχετικά με τη διοίκηση του Προγράμματος.

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Αθηένου                                                2 Μαρτίου 2022