Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ BIANKA STIAVNICA ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ

 

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, επικεφαλής ομάδας αποτελούμενης από τον κ. Δημήτρη Κουζαπά, Συντονιστή της Τοπικής Ομάδας Αθηένου URBACT στο Δίκτυο Μεταφοράς «Πόλεις Εθελοντισμού+», την κ. Παναγιώτα Πάντζιαρου, Γραμματέα της Διοικούσας Επιτροπής του Σ.Κ.Ε Αθηένου και μέλος της Τοπικής Ομάδας URBACT και την κ. Μαρία Κουτσουλλή Ιωαννίδου, εκπαιδευτικό και μέλος της Τοπικής Ομάδας URBACT,  αναχωρεί στις 23 Φεβρουαρίου 2022 για την πόλη Bianka Stiavnica της Σλοβακίας, που όλη έχει κηρυχτεί ως προστατευόμενη από την ΟΥΝΕΣΚΟ, όπου την Πέμπτη και την Παρασκευή, 24 και 25 Φεβρουαρίου 2022, θα λάβει χώρα η 2η Διακρατική Συνάντηση του Δικτύου Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου για τον Εθελοντισμό «Πόλεις Εθελοντισμού+», του Προγράμματος URBACT.

Εταίροι του Δικτύου είναι οι πόλεις: Αθηένου της Κύπρου (Επικεφαλής Εταίρος), Αγιά της Ελλάδας, Aljustrel της Πορτογαλίας, Banska Stiavnica της Σλοβακίας και Vilani-Rezekne της Λετονίας.

Τη συνάντηση θα χαιρετίσουν η Δήμαρχος της φιλοξενούσας πόλης Banska Stiavnica της Σλοβακίας και ο Δήμαρχος Αθηένου, κ. Κυριάκος Καρεκλάς, ως ο Δήμαρχος του επικεφαλής εταίρου.

Στη συνάντηση θα γίνει παρουσίαση των εθελοντικών πρωτοβουλιών της Banska Stiavnica που συσχετίζονται με τις δραστηριότητες του Δικτύου, επίσκεψη σε έργα στην πόλη τα οποία σχετίζονται με τις ενότητες προτεραιότητας της Banska Stiavnica στο πρόγραμμα, συζήτηση με την Τοπική Ομάδα της πόλης και διατύπωση ιδεών για την Πολιτική Εθελοντισμού, τις δράσεις γενεών και τους εθελοντές, καθώς και τη δυναμική της ομάδας. Επίσης θα δημιουργηθούν από κάθε εταίρο αφίσες με το τι έμαθε στο Δίκτυο και θα παρουσιασθούν για συζήτηση με τους άλλους εταίρους. Επιπρόσθετα θα γίνει συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου, με σύντομη περίληψη της εργασίας της κάθε Τοπικής Ομάδας μέχρι τώρα. Τέλος, ο Δήμος Αθηένου θα βοηθήσει τους εταίρους στα οικονομικά θέματα του Δικτύου του καθ’ ενός και πώς να τα διαχειριστούν.

Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια 18 μήνες, θα ολοκληρωθεί τέλος του 2022 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Δικτύου είναι 550.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, απ’ ευθείας από το URBACT χρηματοδοτείται το κόστος Ειδικού Εμπειρογνώμονα του Δικτύου, που βοηθά στη μεταφορά της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου στις άλλες 4 Ευρωπαϊκές πόλεις που μετέχουν στο Δίκτυο.