Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΔΙΚΤΎΟΥ «ΠΟΛΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ» ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ URBACT

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή διοργανώθηκε τη Δευτέρα 24 Μαΐου το Τελικό Συνέδριο του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT, από τον Δήμο Αθηένου, που είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του Δικτύου, σε συνεργασία με τις επτά πόλεις-εταίρους του Δικτύου και την Επικεφαλής Εμπειρογνώμονα κ. Maria Joao Filgueiras. Το Συνέδριο αποτέλεσε την καταληκτική εκδήλωση των δράσεων του Δικτύου, κλείνοντας έτσι μια πορεία τριών ετών γεμάτη εμπειρίες, ιδέες και επιτεύγματα, στην προσπάθεια μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου για τον Εθελοντισμό, που ανθεί στην Αθηένου, στις άλλες πόλεις του Δικτύου.

Οι εταίροι του Δικτύου είναι οι πόλεις: Αθηένου της Κύπρου, Arcos de Valdevez της Πορτογαλίας, Altea της Ισπανίας, Capizzi της Ιταλίας, Altena της Γερμανίας, Radlin της Πολωνίας, Pregrada της Κροατίας και Athy του Kildare County Council της Ιρλανδίας.

Το Συνέδριο χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς και η εκπρόσωπος της Γραμματείας του Προγράμματος URBACT, επικεφαλής της Μονάδας Προγραμμάτων, κ. Adele Bucella, παρουσίασε τις αρχές και τη μεθοδολογία του URBACT, την πορεία όλων των Δικτύων Μεταφοράς Καλών Πρακτικών και τα αποτελέσματά τους.

Στη συνέχεια, εκπρόσωποι των οκτώ πόλεων του Δικτύου, με συντονίστρια την Επικεφαλής Εμπειρογνώμονα, παρουσίασαν τα κυριότερα επιτεύγματά τους όσον αφορά τη μεταφορά της Καλής Πρακτικής της Αθηένου και τα στοιχεία της μέσα από την εμπειρία και τις γνώσεις που απέκτησαν από τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα.

Το κεντρικό μέρος του Συνεδρίου αποτελείτο από μια σειρά διασκέψεων στρογγυλής τραπέζης με θέμα τον αντίκτυπο του εθελοντισμού και της συμμετοχικότητας στη διαχείριση, τις τοπικές κοινωνικές πολιτικές, την εταιρική κοινωνική ευθύνη και την εκπαίδευση.

Τη διάσκεψη με θέμα τον αντίκτυπο του εθελοντισμού και της συμμετοχικότητας στη διαχείριση συντόνισε ο κ. Andreas Hollstein, πολιτικός και μέχρι το 2020 Δήμαρχος της πόλης της Altena της Γερμανίας και συμμετείχαν οι πόλεις Αθηένου, Pregrada, Capizzi και Melgaço, εταίρος άλλου Δικτύου Μεταφοράς, του «Re-grow City». Συζητήθηκαν οι κυριότερες αλλαγές και βελτιώσεις που έχουν επιτευχθεί στο μοντέλο διαχείρισης και συνεπώς στην τοπική κοινωνία μέσα από τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα, καθώς και η βιωσιμότητα του νέου μοντέλου στο μέλλον.

Τη διάσκεψη με θέμα τον αντίκτυπο του εθελοντισμού και της συμμετοχικότητας στις τοπικές κοινωνικές πολιτικές συντόνισε η κ. Μαρία Παπουτσή, εκπρόσωπος του Εθνικού Σημείου Επαφής URBACT Ελλάδας – Κύπρου και συμμετείχαν οι πόλεις Altena, Altea, Radlin και Espoo, εταίρος άλλου Δικτύου Μεταφοράς, του «Active NGOs». Οι συμμετέχοντες συζήτησαν τις κυριότερες αλλαγές που έφερε το νέο μοντέλο διαχείρισης στις τοπικές κοινωνικές πολιτικές και το πώς βελτιώθηκαν ο συντονισμός δράσεων, οι διαγενεακές δράσεις, η αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και γενικότερα η κοινωνική συνοχή.

Η τρίτη διάσκεψη, με θέμα τον αντίκτυπο του εθελοντισμού και της συμμετοχικότητας στην εταιρική κοινωνική ευθύνη, συντονίστηκε από τον κ. Luis Roberto, ειδικό από την Πορτογαλία σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και συμμετείχαν οι πόλεις Capizzi, Arcos de Valdevez, Athy και το εστιατόριο Brisoubar του Arcos de Valdevez της Πορτογαλίας. Η συζήτησε επικεντρώθηκε στον αντίκτυπο από τη συμμετοχή των εταιρειών στον εθελοντισμό και στα κίνητρα κινητοποίησής τους, τόσο από την πλευρά των πόλεων, όσο και από την πλευρά των επιχειρήσεων.

Η τέταρτη διάσκεψη είχε θέμα τον αντίκτυπο του εθελοντισμού και της συμμετοχικότητας στην εκπαίδευση και συντονίστηκε από τον κ. Κυριάκο Καρεκλά, Δήμαρχο Αθηένου και συμμετείχαν οι πόλεις Pregrada, Athy, Αθηένου και Viana do Castelo, εταίρος άλλου Δικτύου Μεταφοράς,  του «Playful Paradigm». Οι συμμετέχοντες συζήτησαν το θέμα της σημασίας και της αύξησης συμμετοχής παιδιών και νέων στον εθελοντισμό και τον θετικό αντίκτυπο που έχουν στα παιδιά και τους νέους αυτές οι δράσεις.

Το Συνέδριο, που κατά γενική ομολογία είχε τεράστια επιτυχία, έκλεισε με σύνοψη των αποτελεσμάτων και εορτάζοντας την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος μαζί με όλους τους εταίρους!

Τα βίντεο της ζωντανής μετάδοσης της Ημερίδας είναι διαθέσιμα στη σελίδα του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού» και του Δήμου Αθηένου στο Facebook.