Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΑΛΛΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΕΝΟΥ!» ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

Ο Δήμος Αθηένου, το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου και το πανεπιστημιακό, πολυκλαδικό πρόγραμμα ‘Athienou Archaeological Project’, στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Ημερών Αρχαιολογίας, διοργανώνουν την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 την εκδήλωση «Ραντεβού στον αρχαιολογικό χώρο Μάλλουρα στην Αθηένου!». Η δράση θα ξεκινήσει στις 6:00 μ.μ. με ποδηλατική διαδρομή, με σημείο αφετηρίας το Γυμνάσιο Αθηένου (οδός Ίμια, 8). Οι ποδηλατιστές θα κατευθυνθούν νοτιοδυτικά της κατοικημένης περιοχής, απολαμβάνοντας μια ωραία διαδρομή ανάμεσα σε αγροτικά τοπία. Φτάνοντας στον αρχαιολογικό χώρο Μάλλουρα, ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς θα χαιρετίσει την εκδήλωση. Ακολούθως, ο Διευθυντής του προγράμματος ‘Athienou Archaeological Project’ Δρ Μιχάλης Τουμάζου θα παρουσιάσει τον χώρο, την ιστορία που διαδραμάτισε από την Ύστερη Γεωμετρική Εποχή μέχρι την Τουρκοκρατία, τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν από διάφορες ομάδες, καθώς και τις πέρα των 30 χρόνων έρευνες και ανασκαφές στον χώρο από το πρόγραμμα που διευθύνει. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις προς τον Δρ Τουμάζου και να συζητήσουν μαζί του.

Η δράση θα ολοκληρωθεί στις 8:15 μ.μ. με επιστροφή των ποδηλατιστών στο σημείο εκκίνησης. Στην ποδηλατική διαδρομή μπορούν να συμμετέχουν με δική τους ευθύνη ενήλικες και παιδιά 9 ετών και άνω, με τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα. Για καλύτερο συντονισμό, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 24524002, Δευτέρα – Παρασκευή 8:00 – 15:00.

Το κοινό που ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την παρουσίαση στον αρχαιολογικό χώρο Μάλλουρα στην Αθηένου, αλλά αδυνατεί να συμμετέχει στην ποδηλατική διαδρομή, μπορεί να μεταβεί στον χώρο με ιδιωτικό όχημα.

Τον συντονισμό του προγράμματος όλων των εκδηλώσεων των Ευρωπαϊκών Ημερών Αρχαιολογίας (17-19 Ιουνίου 2022) έχει αναλάβει η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO.

Από τον Δήμο Αθηένου                                                      15 Ιουνίου 2022