Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Επίσκεψη του Πρέσβη της Ελλάδας στην Αθηένου

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Λευκωσία κ. Ιωάννης Παπαμελετίου πραγματοποίησε το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 επίσκεψη στον ακριτικό Δήμο της Αθηένου, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηένου κ. Κυριάκο Καρεκλά. Στη συνάντηση παρευρίσκετο και ο εξ Αθηένου Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ.κ. Γεώργιος.

Αρχικά έγινε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Αθηένου, όπου ο κ. Πρέσβης ενημερώθηκε μεταξύ άλλων για την κατάσταση της Αθηένου σε σχέση με την κατοχή από τα Τούρκικα στρατεύματα, το πρόβλημα με την κλειστή δίοδο Πυροΐου και τη μεγάλη ανάγκη διάνοιξή της, τα πολλά Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα οποία μετέχει ο Δήμος και όπου συμμετέχουν και Ελληνικές πόλεις και άλλοι φορείς, καθώς και τα στοιχεία άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Αθηένου που έχουν εγγραφεί στον Εθνικό Κατάλογο της Ουνέσκο.

Στη συνέχεια έγινε περιοδεία, κατά την οποία ο κ. Πρέσβης είδε, είτε από μακριά λόγω της κατοχής, είτε στον ίδιο τον χώρο, τους αρχαίους οικισμούς των Γόλγων και της Μάλλουρας. Παρών στη ξενάγηση ήταν ο αρχαιολόγος κ. Μιχάλης Τουμάζου, Επικεφαλής της Αρχαιολογικής Αποστολής του Πανεπιστημίου Davidson της Αμερικής, που από το 1990 κάνει αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή Μάλλουρα στην Αθηένου και ο οποίος εξήγησε τις διάφορες ανασκαφές που έγιναν, τα ευρήματα που βρέθηκαν, τις πολλές κλοπές τεράστιου αρχαιολογικού θησαυρού της περιοχής από τον Τσεσνόλα, έκανε περιήγηση στους τάφους της Μάλλουρας και πολλά άλλα.

Ακολούθως ο κ. Πρέσβης και ο Πανιερώτατος ξεναγήθηκαν στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου, όπου η Έφορος του Μουσείου κ. Νόνη Παπουή παρουσίασε τις τρεις συλλογές του, την Αρχαιολογική, την Εκκλησιαστική και την Εθνογραφική.

Ο Δήμαρχος Αθηένου ευχαρίστησε θερμά τον Πρέσβη της Ελλάδας για την εθιμοτυπική μεν αλλά όλο σημασία επίσκεψή του, που δίνει τα δικά της μηνύματα στους ακρίτες Αθηενίτες.

Ο κ. Πρέσβης ανέφερε ότι έμεινε εντυπωσιασμένος με αυτά που είδε, συνεχάρη τον Δήμαρχο για όλες τις ενέργειες που κάνει ο Δήμος και τόνισε ότι τόσο η Πρεσβεία, όσο και η Ελλάδα γενικότερα, στέκονται δίπλα από τον λαό της Κύπρου στη διεκδίκηση των δικαίων του.

Επίσης συμφωνήθηκε όπως διευθετηθεί συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δήμου στην Πρεσβεία, για περαιτέρω μελέτη του θέματος διάνοιξης της διόδου Πυροΐου και την παροχή βοήθειας από τον κ. Πρέσβη για το θέμα όπου μπορεί.

Από τον Δήμο Αθηένου                                                                5 Ιουνίου  2022