Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Η oμάδα Hellenic Writers of Washington DC παρουσιάζει τον Χρίστο Ρ. Τσιαήλη

Η Ομάδα Συγγραφέων Hellenic Writers’ group of Washington DC φιλοξενεί την εκδήλωση παρουσίασης του διακεκριμένου Κύπριου ποιητή και πεζογράφου, Χρίστου Ρ. Τσιαήλη, για το έργο και τη ζωή του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα Zoom, στις 11 Δεκ., 2021 στις 8:00 μμ. (ώρα Κύπρου) και 1:00 μμ. (τοπική ώρα ΗΠΑ).

Ο συγγραφέας κατάγεται από την Αθηένου και τη Λευκωσία, διδάσκει αγγλικά και υπηρετεί το θέατρο ως βοηθός σκηνοθέτη, ενώ στο παρόν στάδιο ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στις θεατρικές σπουδές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ποιήματα, διηγήματα, λογοτεχνικά άρθρα και κριτικές του έχουν μεταφραστεί και δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, εφημερίδες και ανθολογίες σε διάφορες χώρες. Έχει λάβει έναν αξιόλογο αριθμό διακρίσεων σε Πανελλήνιους και διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς για ποιήματα, διηγήματα και θεατρικά του έργα. Έχει διατελέσει κριτής σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς σε Ελλάδα και Κύπρο και μεταφράζει ξένη λογοτεχνία στα ελληνικά, ενώ λαμβάνει μέρος σε λογοτεχνικά φεστιβάλ σε διάφορες χώρες.

Η Δρ. Πολυβία Παράρα, καθηγήτρια ελληνικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Maryland, θα συντονίσει την εκδήλωση και θα αναλύσει μέρος του έργου του. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του ίδιου του συγγραφέα. Τιμώμενος προσκεκλημένος ο Δρ. Μιχαήλ Τουμάζου, καθηγητής ελληνικής και ρωμαϊκής τέχνης και αρχιτεκτονικής στο Davidson Liberal Arts College, ο οποίος θα μιλήσει για την επίδραση που είχε η ενασχόληση του συγγραφέα με αρχαιολογικές ανασκαφές στην κωμόπολη της Αθηένου κατά τα εφηβικά του χρόνια.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η παρουσίαση θα γίνει μέσω zoom, και η σύνδεση για παρακολούθηση μπορεί να γίνει από τον σύνδεσμο που ακολουθεί χωρίς υποχρέωση δήλωσης συμμετοχής:

https://us02web.zoom.us/j/81253621825?pwd=MXgyQ09XcUtHNnB4aEhqeTZ6eFFqUT09

Η συζήτηση και παρουσίαση θα γίνει στην Αγγλική και την Ελληνική γλώσσα.