Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Παράνομη ή/και πλημμελή τοποθέτηση κοπριάς σε τεμάχια μέσα ή κοντά στην οικιστική περιοχή του Δήμου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΠΡΙΑ     

Σε ψεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηένου ασχολήθηκε με το θέμα των παράνομων ή/και πλημμελών τοποθετήσεων κοπριάς σε τεμάχια μέσα ή κοντά στην οικιστική περιοχή του Δήμου. Το Συμβούλιο, θέτοντας την υγεία και την ευημερία των κατοίκων υπεράνω οποιουδήποτε, αποφάσισε τα πιο κάτω.

α. Την επιβολή εξώδικου προστίμου σε γεωργό που τοποθέτησε κοπριά σε τεμάχιο μέσα στην οικιστική περιοχή, σε αντίθεση με τη νομοθεσία και το γεγονός ότι η ανακοίνωση του Δήμου για το θέμα, ημερομηνίας 29 Απριλίου 2022 αναφέρει ρητά ότι

Απαγορεύεται αυστηρά η διάθεση κτηνοτροφικών αποβλήτων σε οικιστικές περιοχές.

β.  Την επιβολή εξώδικου προστίμου σε γεωργό που τοποθέτησε κοπριά σε τεμάχιο κοντά στην οικιστική περιοχή και σε αντίθεση με τη νομοθεσία δεν την ενσωμάτωσε στο έδαφος σε 24 ώρες, αλλά μετά από μέρες, προκαλώντας μεγάλη οχληρία στους κατοίκους, αντίθετα με την ανακοίνωση του Δήμου ημερομηνίας 29 Απριλίου 2022 που αναφέρει ρητά ότι

Κατά τη διάθεση της κοπριάς, να λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα μέτρα, για ενσωμάτωσή της στο έδαφος το συντομότερο δυνατό και σε χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τις 24 ώρες από την ώρα τοποθέτησής της.

γ. Να προειδοποιήσει για τελευταία φορά τους μεταφορείς κοπριάς ότι δεν θα επιτραπεί στο μέλλον η μεταφορά κοπριάς αντίθετα με τη νομοθεσία και το λέρωμα δρόμων και άλλων δημόσιων χώρων, ενώ χωρίς άλλη προειδοποίηση θα επιβάλει σ’ αυτούς αυστηρά πρόστιμα.

Ο Δήμος αποφάσισε να είναι πολύ αυστηρός με τους παρανομούντες στο θέμα αυτό στο μέλλον και είναι αποφασισμένος να προστατέψει την υγεία και την ευημερία των κατοίκων. Αν επαναληφθούν παρόμοιες ενέργειες αποφάσισε να επιβάλει πολύ αυστηρότερα πρόστιμα και να λάβει δικαστικά μέτρα εναντίον όσων δεν συμμορφώνονται με τη νομοθεσία.